Statsminister Löfven och diktaturen Saudiarabien

Statsminister Löfven och diktaturen Saudiarabien

lofven expressenStatsminister Löfven fegar inför att kalla Saudiarabien för diktatur. Enligt ”Polity IV Individual Country Regime Trends, 1946-2013” är Saudiarabien världens värsta förtryckarregim och får lägsta möjliga bottenbetyg -10, medan Sverige får toppbetyget 10. I Saudiarabien har mutawiyin (religiös polis) befogenhet att ingripa överallt i samhället där de upptäcker att saudier inte följer renlärig islam. Så långt från svensk demokratisk humanism man överhuvudtaget kan komma. Bra av Birgitta Ohlsson att KU-anmäla Löfven.

Palme 1975I den S-märkta retorikens agitationshistoria framstår Olof Palmes tal den 19 april 1975 mot kommunistregimen i Tjeckoslovakien som ett ledljus för framtida utspel. Men “diktaturens kreatur” som Palme kallade kommunistregimen var lättsålt då det inte kostade något att angripa Husáks förtryckarregim.

41 år senare värjer sig Löfven för att ens kalla Saudiarabien för diktatur, trots att den wahhibistiska islamska läran är mångfalt värre än den tjeckiska förtryckarregimen var. Orsaken är istället att Saudiarabiens står för en stor del av Sveriges nettoexport och att Sverige med hjälp av bland annat Saudiarabien fått plats i FNs säkerhetsråd fr o m 2017. Sveriges utrikesminister Margot Wallström såg också till att jämna vägen genom erkännande av Palestina. Som tack blev hon inbjuden och hedersgäst vid Arabförbundets möte i Kairo den 9 mars 2015. Men Wallströms tal blev stoppat och det måste ha varit pinsamt att plötsligt bli utfrusen och icke önskvärd. Taktiken att blidka den wahhibistiska gudomliga diktaturen Saudiarabien med att erkänna Palestina, för att få plats i FNs säkerhetsråd, vägde uppenbarligen tunt, då Wallström hade fräckheten att våga anspela på Saudiarabiens allt annat än demokratiska samhällssystem.

Det verkar som om nuvarande regering och alla tidigare regeringar varit utomordentligt dåligt pålästa om vad Saudiarabien representerar.

Varken Löfven eller Wallström verkar ha förstått att Saudiarabiens 250-åriga kungadiktatur inte tolererar kritik och istället gör de omedvetet drängtjänst åt världens värsta förtryckarregim som ser som sitt religiösa uppdrag och absoluta mål att (sunni) islamisera hela världen.

Hur tänker Wallström, Löfven och regeringen agera för att så inte sker? Fjäska mer i FNs säkerhetsråd eller tala klarspråk? Klarspråk kommer dock obönhörligen leda till avbrutna affärsförbindelser och mångmiljardförluster för svenskt näringsliv.

Löfven och Wallström sätter uppenbarligen en prislapp på i runda slängar 11 miljarder på våra frihetsideal. Några “diktaturens kreatur” ser de inte trots att saudiarabier dväljs i religiöst bottenlöst träsk. Löfven och Wallström urholkar genom sina agerande våra demokratiska och humanistiska ideal. Koder som Saudiarabiens härskarelit inte har ett dugg intresse av och enbart ser som uttryck för svaghet.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply