GLOBALISERINGSÅNGEST

[featured_image]
Download
Download is available until [expire_date]
  • Version 1,0
  • Download 53
  • File Size 830.77 KB
  • File Count 1
  • Create Date 2016/09/03
  • Last Updated 2018/03/04

GLOBALISERINGSÅNGEST

GLOBALISERINGSÅNGESTomslag

Essän söker svar på frågan:

Hur ska människor agera inför den oundvikliga globaliseringen och den ångest över det okända många känner och som extremister och populister utnyttjar?

Populister och extremister motsätter sig att världens befolkningar knyts närmare varandra då de hävdar hierarkisk särart och målar upp en hotbild av omedelbart stundande faror med andra kulturers inflytande. Genom att misstänkliggöra ”de andra” försöker de stoppa människors integrering i det globala världssamfundet, som under de senaste decennierna bundit samman folk med en mer gemensam ekonomi, kultur, politik och miljö.

Populister och extremister, vare sig höger eller vänster, elit eller folkliga rider på människors rädsla, okunskap, ovilja och oförmåga att förstå det motsatta. 250 års samhällsutveckling från upplysningen mot humanism och demokrati i väst har gjort oss handfallna i att kunna hantera kulturer som inte delar samma världsbild och vardagskoder.

I essän försöker jag klarlägga varför det har blivit så och ger även förslag på hur globaliseringsångest kan bemötas och överbryggas.

”Conricus lyckas sätta fingret på något som jag länge sökt förklaring på.”

Sven E. Beer, PhD, Professor (Emeritus) of Marine Botany.

 

Essän är på 48 sidor.

 

 

 


Posted

in

by

Tags: