Utplåna Israel?

Vet inte den svenska regeringen att Hamas har som mål att utplåna mitt andra hemland Israel?

Jag är medborgare i två av världens bästa länder – Sverige och Israel. Men på sistone har mitt ena hemland uttryckt stöd för att utplåna mitt andra hemland. Att min svenska regering erkänner Palestina utifrån “folkrättsliga kriterier” har skakat om mig.

Har det blivit folkrättsligt legitimt att utplåna en annan stat?

Vet inte den svenska regeringen att Hamas har som mål att utplåna mitt andra hemland, Israel?

Är den svenska regeringen omedveten om att Hamas urskillningslöst och barbariskt använder alla medel för att demonisera och bekämpa Israel? Att Hamas erkänner användandet av den egna civilbefolkningen som mänskliga sköldar i krigföring mot Israel?

Jag kan förstå den svenska regeringens desperation, likt alla övriga länders desperation och inte minst den palestinska presidenten Abbas desperation, att mot bakgrund av islamismens barbarism i Syrien och Irak och i många andra delar av världen, finna en lösning på konflikten mellan israeler och palestinier. Men lösningen ligger inte i att blunda för verkligheten. Hamas menar vad de säger. Islamiska staten och al-Qaida menar vad de säger.

Att erkänna den ena av dessa terrororganisationer – bara för att man så gärna vill få ett slut på eländet – gagnar inte vare sig fredsprocessen, palestinier, israeler eller på längre sikt svenskar. Istället stärker det islamister och övriga tillbedjare av gudomens diktatur, som ser att terror går hem och även strategin att spela på västvärldens oförmåga att inse trovärdigheten i Hamas stadgars utfästelser att utplåna Israel.

Vi svenskar är (ö)kända för vår naivitet och godtrogenhet. Något som jag personligen ofta får höra i Israel. Jag brukar svara att svenskar för länge sedan insett krigets meningslöshet och att det därför är 200 år sedan vi senast var i krig. Jag hävdar istället att varje konflikt kan lösas genom kompromisser och insikter – bara viljan finns.

På sistone har jag dock börjat tvivla även på min israeliska regerings vilja. Dess bosättningspolitik på ockuperade områden är ofattbar. Om man verkligen vill ha fred försöker man på alla sätt att undvika varje blindskär som kan få fredsskutan att gå i kvav.

Västasien står inför ett viktigt vägskäl – kanske det viktigaste någonsin. För första gången i världshistorien går muslimer ut på gator och demonstrerar mot korandekret om att döda otrogna. Nyligen gick jag med i kurdernas manifestation i Malmö mot IS. Det var befriande och hoppfyllt att se så många gå med i demonstrationståget. Men jag saknade kvinnor beslöjade i niqab och burka, och även vanliga svenskar. Sekulära muslimer behöver svenskars stöd för att våga ta ställning för integrering i Sveriges demokratiska samhälle. De behöver inte naiva uppfattningar om att islamister och andra fundamentalister inte menar vad de säger. Mer än 200 000 syrier har genom sina liv fått alla andra att inse detta.


Posted

in

by

Tags: